Trainer, Auteur, Motivational Speaker, Mediator, Executive Coach en Intervisor.

Wat mij onderscheidt als professional

Wat mensen in mij waarderen is de veiligheid die ik schep. Doordat zij zich begrepen voelen door mij, durven ze zich open te stellen en krijgt verdere ontwikkeling de ruimte. Met mijn eigen openheid probeer ik een voorbeeld te zijn en geef ik het vertrouwen dat ik oprecht ben in wat ik zeg en doe. Ik weet met humor te confronteren en te prikkelen. Daarnaast ben ik duidelijk en recht door zee in wat ik vertel. Zo help ik mensen snel tot het inzicht dat zij zochten.

Mensen leren bij mij hoe je een unieke positieve invloed uitoefent op je eigen situatie en omgeving: ontdek je persoonlijke waarden, leer deze kennen en leef er naar. Voor mij zijn dat authenticiteit, integriteit en verantwoordelijkheid.

Vanwege die ervaren verantwoordelijkheid, houd ik van een pragmatische aanpak. Ik ben bereid om alles te proberen en ben niet bang om los te laten wat niet optimaal werkt. Daardoor kom ik steeds verder en blijven mijn trainingen op topniveau.

Waarom ik trainer ben geworden?

Aan het begin van mijn carrière ben ik mij, in mijn werk als bedrijfsjurist, al snel gaan toeleggen op het geven van training. Ik kreeg in dit werk steeds meer de behoefte om collega’s en cliënten effectiever en duurzamer te ondersteunen, in plaats van alleen maar losse problemen op te lossen. Ik geef liever mensen iets mee waar ze ook op lange termijn wat aan hebben. Naast dat ik er veel plezier aan beleefde, maakte het mijn eigen werk ook veel makkelijker en interessanter. Zo raakte ik steeds meer in de ban van het werk als trainer en de mogelijkheden die goede communicatie met zich meebrengt.

Ik ben als trainer verder gegaan, waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb; het geeft voor mij betekenis aan het leven. Het vergroten van de persoonlijke groei bij mensen, zie ik als mijn bijdrage aan de toekomst. Ik geloof dat als we onszelf bevrijden van aangeleerde beperkende overtuigingen, we allemaal een unieke positieve invloed op elkaar kunnen hebben.

Inmiddels ben ik al meer dan 30 jaar werkzaam als (internationaal) trainer, auteur, mediator en coach; het zal denk ik nooit gaan vervelen!

Accreditering

Meesters titel in het Nederlands Recht, Master Practitioner Neuro Linguïstisch Programmeren, gecertificeerd trainer voor het International Institute for Restorative Practices, facilitator Alternatives to Violence Project (AVP) en facilitator voor Restorative Circles, voormalig voorzitter van de  stichting The Mankind Project in Nederland en facilitator in Schaduwwerk. Ik heb meer dan 400 uur training in Geweldloze Communicate gevolgd en m.n. bij Marshall Rosenberg in de USA. Ik ben erkend intervisor voor het Instituut voor Mediation en Familie- en erfrecht Opleidingen IMFO/vFAS en gespreksleider voor de Nederlandse Orde van Advocaten NOvA.

Voordat ik als trainer, coach en mediator werkte was ik als jurist gespecialiseerd in arbeidsrecht en HRM, was ik Hoofd Juridische Zaken, voorzitter en lid van diverse commissies op het gebied van het arbeids- en sociaalverzekeringsrecht, voorzitter van een tuchtcollege en auteur voor een juridisch tijdschrift.

Diverse trainingen zijn geaccrediteerd door de Mediators Federatie Nederland, KIWA, vFAS, het IIRP, SKJ en het bureau BTV voor tolken en vertalers ingeschreven bij het Register Beëdigde Tolken en Vertalers

Inspiratie

Schrijf je in voor de ‘Verbindend Communiceren Inspiratienieuwsbrief’

In-company training en
geaccrediteerde bedrijfstrainingen

Voor bedrijven biedt Govert interne training op maat. Govert geeft ook geaccrediteerde (bedrijfs)trainingen voor mediators, tolken en andere professionals.

ontdek de mogelijkheden op www.bridgingspaces.nl

Govert van Ginkel werkt o.a. voor de volgende bedrijven:

 • ING
 • SNS
 • P&O Ferries
 • Statoil
 • NVNF
 • WBV Hoek van Holland
 • Welzijn Divers
 • Bellissima
 • GGD
 • Arcus College
 • Brandweer