Eindeloos gekibbel, steeds terugkerende discussies, vervelende spanningen in waardevolle relaties. In deze training leer je hoe dit soort situaties ontstaan en hoe je weer teruggaat naar een begripvolle dialoog.
« Ga terug naar trainingsaanbod

Over de training

Ken je het vervelende gevoel dat jij of je omgeving steeds weer in een verhitte discussie verzeild raken? Iedereen vecht voor zijn gelijk of onschuld en ondertussen kom je geen stap verder. Vaak worden mensen hierbij ook onbedoeld gekwetst. Dat is pijnlijk voor iedereen, want niemand wilde dat dit zou gebeuren. Dus achteraf of als buitenstaander denk je ‘Waarom gebeurt dit toch?’

In deze training leer je hier antwoord op te vinden, aan de hand van de dramadriehoek. Deze laat zien wat er gebeurt bij miscommunicatie of als relaties ontsporen. Als je eenmaal in de gaten hebt hoe het werkt, heb je weer keus. Je hoeft er niet bij betrokken te raken of er in gezogen te worden. Sterker nog, je kunt leren om de hele situatie om te buigen van een woordenwisseling naar een begripvolle dialoog, ofwel de winnaarsdriehoek. Daar wordt iedereen beter van.

Mijn hele houding t.a.v. communiceren is veranderd en ik bereik daardoor veel meer dan voorheen, toen ik nog geen idee had, dat communiceren ook op een andere manier kan, dan ik vroeger geleerd heb.Ik voel me beter, ik ben meer ontspannen, ik slaap een stuk beter en kom tot meer resultaat.

Leuke afwisselende training met mooie eyeopeners en open en eerlijke communicatie!

Voor wie

Het kan zijn dat je graag ruzie wilt voorkomen op je werk, of bijvoorbeeld bij je schoonfamilie. Misschien gebeurt het je alleen bij bepaalde vrienden of collega’s dat je vaak ‘ineens’ een gespannen discussie voert. Maar ook als je juist niet meer de confrontatie uit de weg wilt gaan.

Kortom, wil je graag leren over hoe ‘drama’ ofwel miscommunicatie ontstaat en escaleert, dan is deze training zeker aan te raden. Op basis van verkregen inzicht leer je de situatie ombuigen naar een begripvolle dialoog.

Dit geeft je gereedschap om je eigen communicatie te analyseren en verbeterpunten aan te pakken.

Ik ga zeker in lastige situaties nu eerst aan de relatie werken voordat ik mij op mijn doelen richt. Veel effectiever!

Data

Deze training wordt op verschillende data gegeven.
Je kunt kiezen uit volgende data:

Investering

Voor deze training betaal je €175,-. (Mediatorsprogramma kijk onder accreditatie) Daarvoor krijg je gedurende een hele dag (effectieve tijdsbelasting 6 uur) uitgebreide kennis, inzicht en waardevolle oefening. Dit brengt je van conflict naar begrip en gezamenlijk resultaat. Een verzorgde lunch is bij de prijs ingegrepen.

Deze training is vrijgesteld van BTW. 

Met de handleiding die je meekrijgt kun je alles later nog een keer voor jezelf terughalen.

Een boeiende leerzame workshop die op speelse wijze en met humor goed binnenkomt en blijft hangen.

Je gaat relaties beter snappen. In een veilige sfeer kun je samen experimenteren en ontdekken wat beter werkt.

 Wil je de betaling via je werkgever regelen? Stuur mij dan een bericht (via onderstaand contactvenster) met de naam van de training/workshop, de gewenste startdatum, de naam van je werkgever en het bedrijf. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een factuur.

Accreditatie & PE-punten

De Dramadriehoektraining voor mediators en advocaten is inhoudelijk anders en voor informatie hierover verwijs ik je graag naar mijn andere website BridgingSpaces.nl voor het professionele aanbod.  Deze training is geaccrediteerd door vFAS en MfN voor advocaten en mediators en KIWA voor schuldhulpverleners (6 PE vaardigheidspunten).

Inschrijven »

  Contact opnemen

  Heb je een vraag? Bel mij gerust 06 – 21 22 73 51
  Of laat een bericht achter in mijn mailbox:

  Je e-mail*

  Onderwerp

  Je bericht*